ALTIJD KWALITATIEF ONDERWIJS

Optimale educatie hybride of online

Contact verkoop

Hartelijk dank

Lesgeven kan overal, in het klaslokaal of vanuit huis, en ieder vanaf zijn eigen PC. Steeds vaker onderwijzen docenten voor een klas met een aantal studenten online aanwezig en een aantal studenten fysiek in het lokaal. En in sommige gevallen geeft de docent zelfs les vanuit huis.

Helaas is dit niet altijd een vrijwillige keuze. Hoe dan ook is het belangrijk dat het onderwijs altijd door kan gaan met de juiste kwaliteit en interactie, om een optimale educatieve beleving te organiseren.

Logitech biedt u 3 verschillende proposities voor onderwijs vanaf school:

  1. Klaslokaal perspectief
    In beeld zijn de docent, het bord en de aanwezige studenten
  2. Frontaal perspectief
    In beeld zijn de docent en het bord
  3. Onderwijs vanaf huis

Logitech Video Conference camera’s zijn compatible met vrijwel elke video conferencing software (Microsoft Teams, Zoom, Google Meet en vele andere). De conference camera’s staan bekend om hun gebruiksvriendelijkheid en hoge kwaliteit.

De Logitech oplossingen zijn gemakkelijk aan te sluiten op een PC, met enkel een USB aansluiting. Door een HDMI kabel te koppelen aan het digitale schoolbord, kunnen presentaties gemakkelijk gedeelt worden in de klas en aan de studenten thuis

1. Klaslokaal perspectief – In beeld zijn de docent, het bord en de aanwezige studenten

Het liefst willen docenten gewoon les geven zoals ze altijd gewend zijn. Met een bord waar ze op kunnen schrijven en een klas studenten waar ze interactie mee kunnen hebben. Met de Logitech Rally wordt de docent gefilmd tijdens het lesgeven op zijn bord, of bij gebruik van een powerpoint presentatie, en kunnen studenten online het onderwijs volgen. Door middel van het Rally MicPod en Rally Speaker is de docent goed hoorbaar en kunnen zowel off- als online studenten actief deelnemen aan het onderwijs.

Bekijk hier de Logitech Rally

Lees hier de Berlin International - University of applied studies Case Study


Learn Anywhere
Samen met Epson, Smit Visual en Extron heeft Logitech “Learn Anywhere” ontwikkeld. Een totaaloplossing, inclusief beamers, whiteboards, natuurlijk video conferencing apparatuur en ondersteunde producten, waarmee lesgeven nog nooit zo makkelijk geweest is.

Bekijk hier de “Learn Anywhere” oplossing

2. Frontaal perspectief – In beeld zijn de docent en het bord

Wanneer een docent zich vrij wil bewegen, het bord goed zichtbaar moet zijn en tevens het geheel gemakkelijk verplaatsbaar moet zijn dan is de Logitech Meetup met bijpassend statief de perfecte oplossing. De Tripod met daarop de Meetup wordt geplaatst voor de docent. Door het 120º brede gezichtsveld kan de docent gemakkelijk gebruik maken van het schoolbord, zonder uit het beeld te verdwijnen. De student heeft perfect zicht op docent, bord en de docent is altijd goed hoorbaar.

Door het slanke design van de Meetup en de Tripod hebben de studenten geen last van de camera in de klas en is de oplossing tevens gemakkelijk verplaatsbaar.

De Universiteit van Basel maakt gretig gebruik van deze oplossing, zodat het onderwijs altijd door kan gaan, en studenten het onderwijs kunnen volgen wanneer dat hen past.

Bekijk hier de Logitech MeetUp

Bekijk hier de Heckler Tripod Mount

Lees hier de case study van de UNIVERSITEIT VAN BAZEL

3. Onderwijs vanaf huis

Wanneer naar school gaan niet mogelijk is, moet onderwijs door blijven gaan. Voor zowel de docenten als voor de studenten, maar natuurlijk wel met de juiste kwaliteit. Les geven vanaf huis is soms een gegeven en video is dan de beste tool om met elkaar in contact te blijven. Een goede Logitech webcam en headset zijn dan essentieel. De webcam zorgt voor haarscherpe beelden en met de headset is het geluid kraakhelder, voor zowel de docent als uiteraard ook de studenten. 

Bekijk hier het Logitech Webcam assortiment

Bekijk hier het Logitech Headset assortiment